Душан Перишић-20 година у самом врху БиХ одбојке

Душан Перишић, техничар премијерлигаша  ОК  „Радник“  из Бијељине, поникао је и годинама био један од најбољих појединица  ОК „Гацко“.

Прије више од 20 година заиграо је у пионирској, а затим и осталим селекцијама екипе из Гацка.  Потом одласком на факултет  наставља каријеру у ОК „Студент“ са Пала.

Након неколико успјешних сезона враћа се у матични клуб гдје је одригао три сјајне сезоне, а борили су се у финалу плеј офа БИХ.

У дугогодишњој одбојкашкој каријери веома успјешно је играо и за „Радник“ из Бијељине, „Темпо“ из Ражљева и „Домаљевац“.

Душан је био члан свих селекција репрезентације Б и Х, а  ипак најдраже су му побједе на паркету у Гацку. Као један од најљепших  тренутака у каријери памти титулу кадетског првака РС гдје су му саиграчи били Саша Старовић, Милан Бошковић, Војо Бјелогрлић, Божо Антуновић, Горан и Иван Копривица…

Њихово пријатељство је остало за цијели живот.

Данас прати комплетна спортска збивања у Гацку и радује га успијех сваког појединца и клуба из нашег града. Младима поручује да се обавезно баве спортом, а ако им се укаже прилика да срећу окушају и у неком другом клубу обавезно прихвате изазов.

Послушајте ову занимљиву спортску причу…