У СШЦ „Перо Слијепчевић“ обиљежен Међународни дан матерњег језика

Након двије године необичних модела наставе СШЦ „Перо Слијепчевић“ је јуче, на Међународни дан матерњег језика, отворио врата школе с циљем да се укаже на то да је то установа у којој се његује матерњи језик и њему одговарајуће писмо.

Кроз час матерњег језика, чији је ментор била професорица Анђелина Николић, гимназијалци су поручили да је најбољи начин за његовање језика читање, јер је оно основни вид успостављања духовне и културне везе са традицијом и прошлошћу без које нема будућности.

„Мајка, љубав,пријатељство, сарадња, комуникација, пројектна настава, калиграфија, умјетност, информaтика, српски језик и писмо и српска књижевност, чине три мотивациона клупка „стим“ часа, којим наша школа раме уз раме са другим образовним установама из региона и државе, корача ка остваривању циљева стим наставе“, истакла је професорица Никчевић.

Гимназијалке Ивана Савић, Тијана Бејат, Марија Вучић, Бојана и Јована Радмиловић, као чланови пројектног тима „ Док читам мислим, док мислим постојим“ уврстиле су 21. фебруар у школске активности. Свој допринос обиљежавању Дана матерњег језика дали су и чланови литерарно-рецитаторске секције Јана Антељ и Огњен Бошковић.

Послушајте како је у СШЦ „Перо Слијепчевић“ обиљежен Међународни дан матерњег језика.