Џудисти полетарци на пријему код начелника

Данас је у Општини Гацко уприличен пријем за најмлађе чланове Џудо клуба „Гацко“ , полетарце који су недавно били најбољи клуб на Првенству РС у Добоју и Првенству БиХ у Бихаћу.

Начелник општине Огњен Милинковић угостио је њих једанаест, тренера Јова Самарџића и предсједницу скупштине клуба Гордану Антељ и уручио симболичну новчану награду.

„Ово је један од најљепших тренутака када сте у улози начелника општине. Када имате овакве младе људе, спортисте, који су тек кренули својим спортским корацима, а за неких протеклих 15-ак дана освојили су бројне медаље“, истакао је начелник Милинковић. Пријем је само мали знак пажње за њих.

Он је обећао и даље подршку у њиховом раду, повећање буџета у текућој години, али и у обиљежавању десетогодишњице рада клуба.

Полетарци су изненадили и тренера Јова Самарџића који за себе каже да иначе није скроман. „У протекла два викенда наступили смо на првенствима, прво Републике Српске гдје смо освојили 10 медаља и били свеукупни побједници, а на Првенству БиХ смо освојили 8 медаља, које су по квалитету и боље, јер су претежно златне и сребрне, а дјевојчице су екипно биле прве, док смо у укупном пласману били најбољи клуб“, рекао је Самарџић.

Захвалио се начелнику што је препознао њихов труд и значај за град. Дјеца су одушевљена гостовањем у нашем административном центру, осмијехе нису скидали са лица, а с поносом су носили бројне медаље и пехаре. Више у прилогу…