Начелник Милинковић потписао уговоре са 10 приправика

Начелник општине Гацко Огњен Милинковић  данас је потписао уговор са 10 приправника који ће у наредних годину дана своје прво радно искуство стицати у општинској управи  и другим установама на подручју наше општине.

„ Гацко има младе, перспективне и образоване  људе и ми смо им дали прилику да овдје одраде приправнички  стаж и стекну знања у свом послу. Извршна власт мора да стимулише младе људе како би они остали у  Гацку и дали свој допринос у  развоју наше општине“, рекао је начелник Милинковић.

Своју будућност у Гацку види Марија Шупић која је Учитељски факултет завршила у Београду. Прва знања понијела је баш из Основне школе „Свети Сава“, а како истиче пракса јој је најважнија и потрудиће се да у наредних годину дана стекне што више искуства.

Прилику да  након 10 година од завршеног факултета одради приправнички стаж данас је добио и Милан Аџић. Безбједност и криминалистику завршио је у Подгорици, а због проблема око држављанства није био у могућности да раније стекне радно искуство у послу за који се школовао.

Из буџета општине за 10 приправника биће издвојено  161 хиљаду и 400 КМ, док је за стипендирање студената у овој години планирани износ из буџета  140 хиљада КМ.

Слиједи тонски прилог: