Гачанка међу најбољим студентима у Мостару

Наша суграђанка Милица Рончевић, студенткиња прве године дипломског студија општег смјера Факултета грађевинарства, архитектуре и геодезије Свеучилишта у Мостару добитница је награде за успјехе остварене у академској 2021/2022 години. Најбољи студенти  у Федерацији БиХ њих 74, на пригодној свечаности ових дана у  Мостару су награђени признањем и једнократаном новачаном наградом од 1.800КМ.

Милица је прошле године била добитница и Ректорове награде за изузетан успјех током студија као и Деканове награде за најбољи просјек оцјена постигнут на другој години преддипломског студија грађевинарства о чему је Радио Гацко прије годину дана писао.

 Осим свечаног признања за најбоље студенте који студирају на јавним високошколским установама у ФБиХ, Милица је и ове године опет добитница Деканове награде, сада и за најбољи просјек постигнут на трећој години преддипломског студија грађевинарства.

 Милица је истакла да су ова признања за њу јако значајна те да су вид сатисфакције за цјелокупно школовање.

„Првенствено ми је велика част и задовољство бити и ове године најбољи студент године, те сходно томе опет добити Деканову награду. Оно што ме заиста посебно радује је чињеница да сам сада на неки начин комплетирала признања и награде које један студент наше земље  може добити у току свог академског образовања. Бити добиница награде за најбољег студента факултета и на тај начин се уврстити међу 74 најбоља студента у Федерацији Босне и Херцеговине заиста је велика част. Осим Ректорове награде за изузетан успјех у студирању коју сам добила прошле године, ова награда ми је заиста још  јачи  вјетар у леђа да се и даље наставим трудити и радити на сваком аспекту свог образовања,“ истиче Милица.

 Милица је овог мјесеца завршила преддипломске студије грађевинарства те стекла звање инжењера грађевинарства а  тренутно је уписана на 1. годину  дипломског студија грађевинарства на Факултету грађевинарства, архитектуре и геодезије Свеучилишта у Мостару (општи смјер) те наводи да након тога жели наставити своје академско усавршавање уписивањем докторских студија.