Одбојкаши „Гацка“ лидери на табели

Са 18 освојених бодова у јесењем дијелу сезоне одбојкаши ОК „Гацко“ су први на табели у Првој лиги Републике Српске. Иза себе су оставили „Градишку“, „Дрину“, „Црвену звијезду“, „Темпо“ и „Маглић“.

У првом дијелу такмичења биљеже два пораза, од Градишке и Обудовца, али сматрају да су ипак најјачи тим тренутно и да самим тим с правом стријеме ка титули првака.

Борбу настављају већ у фебруару, тако да зимска пауза кратко траје и како каже гост Радио Гацка тренер и играч ОК „Гацко“ Милан Бошковић са тренинзима почињу већ 8/9.јануара.

Подмладак је спреман, а ту су још увијек и искусни играчи, осим капитена Ненада Милидраговића, који због селидбе у Братунац, тренутно не може да наступа за тим.

Прва позиција је засад освојена, али „Градишка“ има само бод мање, тако да је она главни конкурент у наставку сезоне.

Прву утакмицу у фебруару играће у Зворнику против „Дрине“, за коју Бошковић тврди да је састављена такође од младих, али од искусних играча, а посебно је незгодна на свом терену, тако да сву пажњу сада фокусирају на ту утакмицу.

Затим ће услиједити сусрет са „Маглићем“ и осталим прволигашким клубовима. Наравно, треба бити најбољи и у плеј-офу, да би се дошло до титуле шампиона Првенства РС, што би за ОК „Гацко“ било трећи пут.

Према ријечима Бошковића, рано је говорити о Премијер лиги БиХ, али свакако није нереално.

Наглашава да и даље комплетан тим „Гацка“ чине играчи из наше општине, па је и резултат тим бољи и значајнији. Један од млађих играча који је стасао у клубу, Лазар Бабић, сада блиста у ОК „Војводина“, једном од најбољих одбојкашких клубова у Србији и шире.

Више детаља у разговору…