Gacko dočekalo djecu sa Kosova

Gacko je jedna od deset opština u Republici Srpskoj koja je, po treći put zaredom ,dočekala mališane sa Kosova i Metohije. Najbolji učenici O.Š.“Desanka Maksimović “ iz Kosovske Kamenice i O.Š.“Veljko Dugošević“ iz Raniluga,njih 49-oro,boraviće u našem gradu od 20.do 27.avgusta, a biće smješteni kod porodica svojih vršnjaka,članova KUD-a „Zelengora“ ,KUD-a“Sava Vladislavić “ i plesne grupe„We dance“.
Pokrovitelji i sponzori ovoga projekta su Opština Gacko i Sindikat RiTE Gacko.
Nakon dugog puta i konačnog dolaska,gostima sa Kosova,na platou ispred osnovne škole, riječi dobrodošlice uputio je Jovan Kovačević ,predsjednik Odbora za doček,a porodicama koje su u svoj dom primile mališane posebno se zahvalio.
Jedan od pokrovitelja je i Sindikat RiTe „Gacko“ na čelu sa Željkom Tepavčevićem,koji je izrazio zadovoljstvo zbog ovoga već tradicionalnog druženja.Tepavčević ističe da su domaćini i ove godine pripremili brojne aktivnosti za goste,prije svega obilazak znamenitosti Gacka i Hercegovine. Na završnoj večeri 26. avgusta djeci sa Kosova će biti uručeni i pokloni,školske torbe sa priborom.
Inače,ovakav vid druženja djece organizovao je Odbor za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije u okviru projekta “ Spojimo djecu Kosova i Republike Srpske“.

Djeca gosti i domaćini

Doček djece i nastavnika

Gačani dočekuju drugove sa Kosova

Osnovci sa Kosova