Gacko ispratilo mališane sa Kosova

Protekle sedmice Gacko je ugostilo 49 mališana iz OŠ  „Desanka Maksimović“ iz Kosovske Kamenice i OŠ  “Veljko Dugošević“ iz Raniluga sa Kosova i Metohije.

Sedmodnevno druženje krunisano je  zajedničkom priredbom u Domu kulture pod nazivom“Djeca Gacka –  djeci Kosovske Kamenice i Raniluga“.

„I mi u Gacku i Hercegovini smo se mnogo puta borili za život i opstanak,pa smo evo danas u prilici da vas ugostimo.Nadamo se da će i za Kosovo i Metohiju doći bolji dani“  –  rekao je u ime domaćina načelnik opštine Gacko Milan Radmilović.  „Ovo nije kraj,već početak jednog finog druženja i prijateljstva“  –  istakao je načlnik Radmilović.

U ime nastavničkog vijeća,  kolektiva,  roditelja i djece sa Kosova i Metohije domaćinima se zahvalila direktorica Osnovne škole  „Desanka Maksimović „,Jadranka Vasić.

Ona se posebno zahvalila porodicama koje su ugostile djecu sa Kosova i naglasila da je to bio pravi seminar kako to treba raditi.

Da sedmodnevni boravak mališana prođe u najboljem redu   pobrinuli su se, pored domaćina, Opštine Gacko i    KUD “Zelengora” Gacko,preduzeće R  i TE Gacko,kao i sindikalna organizacija ovog kolektiva i na sinošnjoj priredbi tim povodom gosti sa Kosova uručili su im prigodne skromne  poklone i zahvalnice.

Program priredbe  osmišljen je zajednički ,a u ime domaćina nastpila je ženska pjevačka grupa,pjesnik Sreten Vidaković,te članovi KUD“Zelengora „iz Gacka.

Gosti sa Kosova takođe  su pripremili pjesme i recitacije.

Treći put zaredom Gacko se pokazalo kao odličan domaćin. Mališani sa Kosova u proteklih sedam dana imali su priliku da upoznaju kulturno-istorijske znamenitosti Gacka i Hercegovine.Načelnik opštine obezjedio je za sve mališane poklon pakete u vidu školskog   pribora  i torbi.

 

Domaćini i gosti na sceni emotivna recitacija djevojčice sa Kosova poklon mališana sa Kosova za Načelnika opštine skromni pokloni za domaćina zahvalnica za Načelnika opštine Zajednička priredba djece Kosova i Gacka zenska pjevačka grupa iz Gacka