Gatački maturanti u svečanom defileu: Generacija za primer

Svečanim defileom 71. generacija SŠC “Pero Slijepčević” večeras je i zvanično stavila tačku na svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Direktor Aleksandar Purović je sa zadovoljstvom istakao da generacijom koja napušta klupe možemo da se ponosimo.

„Jedno odeljenje gimnazije ima prosečnu ocenu 4,15 i godinama su najbolje odeljenje u školi. Dosta toga su postigli, naučili i verujem da će se snaći. Svi će upisati fakultete i ne sumnjam da će ih završiti jer imaju izvanredno znanje i mislim da će sigurno uspeti“, rekao je Purović i dodao da je srećan zbog uspeha još jedne generacije, ali i da ispraćaj svršenih srednjoškolaca sa sobom nosi i dozu sete.

Razredni starešina odeljenja maturanata gimnazije profesor Miloš Šuković, je duhovito, ali i sa neskrivenim ponosom rekao da će ovu generaciju pamtiti po tome „što su bili toliko dobri da je to postalo dosadno“.

Iz srednjoškolskih klupa u svečani defile večeras je stalo 106 maturanata. Za najbolju učenicu ove generacije izabrana je Jelena Pušara.

Pred njima je maturska zabava, a krajem sledeće sedmice i polaganje maturskih ispita.

I, na kraju, ono što su svi priželjkivali – vreme bez kiše, se i ostvarilo. Prijatno veče u Gacku uz zrake zalazećeg sunca je doprinelo lepoti prizora. A mladost, najvrednije i najlepše što Gacko ima, večeras su na ulicama aplauzima pozdravili i mnogobrojni sugrađani poželevši im sreću i uspeh u budućnosti.