Otvorena izložba radova Škole slikanja „Kembridž“

Sinoć je u galeriji Doma kulture u Gacku otvorena izložba likovnih radova Škole crtanja i slikanja centar „Kembridž“.

“ Ovogodišnji radovi raznolikih tema i različitih tehnika svedoče o preciznosti i umeću stvaralaca, odličnom poznavanju perspektive i proporcije, veštom komponovanju i bogatstvu kolorita. Stečeno znanje mladi umetnici pretočili su u portrete, pejzaže, mrtve prirode, apstraktne motive, crteže, izmaštane predele, prenoseći nam zadovoljstvo i čaroliju stvaranja“, istakla je u recenziji istoričarka umetnosti Tamara Rajković.

Jaka kiša nije sprečila ljubitelje umetnosti da prisustvuju ovom kulturnom događaju kojim se obeležava jubilej – 15 godina rada umetničke škole koja okuplja prvenstveno decu i mlade iz Hercegovine.

Prisutne je pozdravila direktorica KSC Anđelka Boljanović, a više o samoj školi je govorila slikarka Jelena Glogovac Savić koja u Gacku radi sa polaznicima ove škole.

Razdragano je bilo na otvaranju postavke koja obuhvata preko 100 slika i crteža malih umetnika i, slobodno možemo reći, likovnih uzdanica ove regije. U svom osvrtu istoričarka umetnosti Tamara Rajković je naglasila da stvarati na način na koji to čine deca, iako zvuči jednostavno, zapravo zahteva mnogo truda. A čaroliju stvaranja možete osetiti i vi u narednih petnaestak dana do kada je izložba je otvorena za publiku.

Opširnije u tonskom prilogu: