Gatački vrtić proslavio jubilej-3O godina rada

„Danas nam je divan dan ,našem vrtiću rođendan…“-pjevali su zvonki dječiji glasovi danas na proslavi jubileja ove vaspitno-obrazovne ustanove,30 godina uspješnog rada i postojanja Dječijeg vrtića u Gacku.
Ko je bar jednom posjetio ovaj kutak po svemu prilagođen najmlađim Gačanima mogao je primjetiti da njime vladaju i rad i red a i maksimalno posvećeni radnici.
Prvi i dugogodišnji direktor Branka Miljuš,izgrađivala je ovu ustanovu sa radnim kolegama , posebno vaspitačima ,dugi niz godina.Prisjeća se početaka :
„Počeli smo davne 1987.godine i tada imali upisano 85-oro djece.Bilo je poteškoća ali smo uspijevali da ih uspješno prevaziđemo.Nismo se ustručavali pitati one koji su već iskusni u ovom poslu,kolege iz Sarajeva,Mostara,Dubrovnika.Danas imamo uzornu ustanovu i kotiramo visoko na ljestvici predškolskog obrazovanja u Republici Srpskoj“.
Branka Miljuš
Aktuelni direktor vrtića, Mileta Davidović ističe da je ova ustanova svih ovih godina odgovarala zadacima,a prije svega čuvala i vaspitavala djecu koju su im povjerili njihovi roditelji.
Trenutno ih je u vrtić upisano 150-oro i za svakog od njih nađe se dovoljno i ljubavi i pažnje-dodaje Davidović.
Mileta Davidović
Uspješnost ustanove ovoga tipa počiva ,prije svega ,na vaspitačima i njihovom vaspitno-obrazovnom radu sa djecom.
Stanka Šojić,najstariji vaspitač,u profesionalnom smislu izgrađivala se zajedno sa vrtićem,dodajući da je u ovih 30 godina bilo i lijepo i teško,ponekad i tužno a najviše veselo.
„Danas su moja djeca uspješni ljekari ,inženjeri,ekonomisti,uzorni građani i jako sam ponosna na njih jer smatram da sam dio njihovog života“-sa sjetom i pokojom suzom u oku ističe ova žena ,inače vedrog duha i uvijek raspoložena da u zagrljaj prihvati svako dijete.
Poučena svojim dugogodišnjim iskustvom i radom sa djecom mladim kolegama poručuje da su teorija i praksa često u suprotnosti i da više obrate pažnju na dijete i njegovu ličnost.
U razgovoru sa nama dodaje i da su roditelji danas osjetljiviji na djecu u odnosu na neka prošla vremena i da često misle da je samo njihovo dijete centar svijeta a zapravo „Sva djeca su centar našeg svijeta“!

Stanka
Ovaj veseli dan u vrtiću bio je u znaku pjesme i igre mališana iz svih grupa, uz nezaobilazni vatromet na rođendanskoj torti, koju su i za ovu priliku pripremile vrijedne ruke kuvarica ove ustanove.
I ekipa Radio Gacka želi im srećan rođendan i da ga još dugo godina slave u zdravlju i sreći okićeni najljepšim što Gacko ima,našom dječicom!

novi 829

novi 836

novi 823

novi 824

novi 850

novi 860

novi 830

novi 834

novi 838

novi 844

novi 822