Generacija gimnazijalaca obeležila 40 godina mature

Da su generacije 60-tih odrastale u jednoj drugačijoj atmosferi u kojoj su muzika, romantika i istinsko drugarstvo bili nešto što se podrazumeva, videlo se u petak veče kada je 40 godina mature slavila generacija rođena 1964. godine.

Evocirale su se uspomene iz školskih klupa, diskutovalo da li je hit generacije bila Grkinja Mikija Jevremovića, družilo uz Indekse, Miša Kovača i druge izvođače 80-tih koji su obeležili njihovu mladost.

Jedan od gimnazijalaca te poslednje generacije po starom sistemu je bio i Branko Adžić. On je i organizovao susret drugova iz školske klupe. Za naš radio ističe da nije lako organizovati okupljanje budući da su rasuti širom sveta. Ipak, za jubileje mature se sreću i nada se da će ih za pet godina biti više jer su veze iz gimnazijskih dana neraskidive.

Profesor Miloš Šuković je tada bio na početku karijere. Kaže da ovakvi događaji pobudi emocije i sećanja.

Pozdravljajući maturante iz 1983. Profesor ruskog jezika i nekadašnji direktor gimnazije Radoslav Mučibabić je rekao da se ponekad i sam oseća kao maturant na ovakvim susretima.

Zabava je,  uz neprolazne melodije, potrajala do kasno u noć. Opraštajući se, bivši gatački gimnazijalci su obećali da će druženje nastaviti za pet godina.