Завршен фудбалски спектакл „Гацко фудбалски град 2023“-побједници су „Wwin“ (Гацко) и „Требиње“

Синоћ је у Гацку завршен фудбалски турнир на терену са мартинелама „Гацко фудбалски град 2023“ који се одржава четврту годину заредом, а побједу је у финалу у категорији сениора однијела екипа Wwin из Гацка која је савладала прошлогодишњег побједника тим Љетња башта „Машта“ из Билеће.

Неизвјесно је било до краја јер су Билећани водили убједљивом разликом. Сусрет је завршен неријешено 5:5, а у пеналима су Гачани били бољи и побиједили са 3:1.

У женској конкуренцији славио је тим „Требиње“ који је надиграо домаћу екипу „Pub Downtown“ резултатом 5:2.

Пехаре, медаље и новчане награде уручио је иницијатор и организатор такмичења Радан Симуновић. Награда у мушкој конкуренцији била је 2000 КМ, док су дјевојке добиле 500КМ.

Претходне  вечери додијељене су медаље за најбоље у три категорије за дјечаке, а побједници финала су екипе: „Дулићи“, „Дрим тим“ и „Евита ел бојд“.

Бојан Јокшић, Сретен Николић, Филип Слијепчевић, Бошко Пушара и Драган Горановић чинили су побједнички тим. Пушара истиче добру организацију и ове године и захваљује се фантастичној публици.

Марко Илић из другопласиране екипе из Билеће каже да је било заиста одличних утакмица у којима је владао фер-плеј и такође похвалио организацију турнира, рекавши да ће доћи и идуће године.

Дјевојчице које су бриљирале у финалу близнакиње Наталија и Милица Милошевић, које живе у Требињу, а поријеклом су из Гацка, одушевљене су турниром и задовољне игром свог тима који је бројао само три члана.

Радан Симуновић се захвалио публици и учесницима на сјајној атмосфери свих шест дана колико је такмичење трајало. Било је укупно 35 екипа из Херцеговине и Црне Горе, што је неки стандард за ово такмичење, а финално вече пратило је око 900 гледалаца.

Захвалан је и суорганизатору Културно-спортском центру, спонзорима, генералним покровитељима Општини Гацко и РиТЕ, без чије помоћи организација овако великог спортског дешавања, како каже, била би немогућа.

Ово спортско дешавање је дио манифестације „Културно-спортско љето 2023“. Више у прилогу…