Годишњи помен и сјећање на Владику Атанасија

Изложбом фотографија из живота блаженопочившег епископа Атанасија и разговорима на тему „Владика Атанасије у Херцеговини“, вечерас у Требињу почињу тродневни сусрети поштовалаца лика и дјела једног од највећих православних теолога данашњице и духовног обновитеља православне Херцеговине, који се организују поводом годишњице његовог упокојења.

Изложба под називом „Твоје од Твојих“, чији је аутор тврдошки јеромонах Теофил, биће отворена вечерас у 18 часова и 30 минута, у Галерији Kултурног центра Требиње, а пола сата касније, у позоришној сали ове установе почињу разговори на тему „Владика Атанасије у Херцеговини“.

Учесници прве сесије биће митрополит црногорско-приморски Јоаникије, епископ диселдорфски и њемачки Григорије, епископ славонски Јован и игуман хиландарски Методије, а модератор ће бити игуман житомислићки Данило.

За четвртак и петак, 24. и 25. фебруара, од 19 часова, такође у позоришној сали Kултурног центра, планирани су разговори на тему „Владика Атанасије и Kосово и Метохија“ те „Владика Атанасије и Света Гора и Света земља“, док ће у суботу, 26. фебруара, у требињском Саборном храму, од 8 часова и 30 минута бити служено јутрење са парастосом и светом архијерејском литургијом.