Gordan Pavlović novi vlasnik gatačkog hotela

Hotel Metohija u Gacku od juče ima novog vlasnika. U pitanju je Gordan Pavlović koji je u Okružnom privrednom sudu u Trebinju za 449 hiljada maraka kupio hotel u centru grada koji je do sada bio u vlasništvu preduzeća Ugostiteljstvo i turizam (UiT).

Prema rečima Željka Lukića pomoćnika direktora UiT, hotel je prodat kako bi se namirio dug Novoj banci u iznosu od 24. hiljade maraka, a ostatak para će otići na račun Poreske uprave (PU) koja je jedan od najznačajnijih poverilaca preduzeća.

Lukić nije mogao da precizira kolike su trenutno obaveze preduzeća prema Poreskoj, ali je procena da se cifra popela na oko 800 hiljada maraka.

Istakao je da je Pavlović kupio objekat, ali da nikakve obaveze prema radnicima nije preuzeo. Sada se očekuje da Pavlović uplati novac i uđe u svoj posed.

Podsećamo, preduzeće UiT je PU zatvorila krajem avgusta 2014-te zbog duga od 664. hiljade maraka. Tada su zatvoreni svi objekti ovog preduzeća, a 70-tak radnika ostalo bez posla. Trenutno UiT na spisku zaposlenih ima oko 30-tak radnika koji već godinu i po ne odlaze na posao niti primaju platu.

hotel_metohija_gacko_mh_1