Građani Gacka srcem uz Jelenu

Humanitarni koncert za našu sugrađanku Jelenu Đurović održan je sinoć u prepunoj sali Doma kulture u organizaciji Crvenog krsta i Kulturno-sportskog centra, a na inicijativu Omladinske sekcije Crvenog krsta.

Građani su dali veliku podršku ovoj humanoj akciji u kojoj je prodato svih 414 ulaznica, a bila je postavljena i kutija za priloge tako da je ukupno prikupljeno 3 213 KM za liječenje Jelene Đurović koja se već izvjesno vrijeme bori sa teškim malignim oboljenjem, a situacija se zakomplikovala početkom ove godine.

Ponosan je bio sinoć na svoje sugrađane sekretar Opštinske organizacije CK Branislav Arnautović koji je rekao da smo još jednom pokazali da zajedno možemo mnogo.

Lijep i prigodan program pripremili su osnovci, srednjoškolci, djeca iz vrtića, članovi Kulturno-umjetničkih društava „Sava Vladislavić“ i „Zelengora“, Udruženja guslara i epskih pjesnika „Tešan Podrugović“ i pjevačka grupa Udruženja „Sava Vladislavić“. U ulozi voditelja bila je profesorica srpskog jezika Anđelina Nikčević.

Akcija se i dalje nastavlja jer će iznos za liječenje zavisiti od broja potrebnih terapija. Jelena se liječi na klinici u Beču. Svi koji mogu da pomognu mogu to učiniti na broj žiro računa Crvenog krsta u Razvojnoj banci, a kutije za priloge će biti postavljene u ugostiteljskim objektima.

Organizovanjem humanitarne večeri Jeleni je iz njenog grada poslata ne samo materijalna, već prije svega moralna podrška.

Na inicijativu radnika Opštine Gacko zaposleni u Opštinskoj upravi izdvojiće 1620 KM, a akciji su se pridružili i Dječiji vrtić i Radio Gacko. Do sada su u prikupljanju pomoći u dva navrata učestvovali i radnici RiTE, gdje je Jelena zaposlena. Napominjemo da su za nastavak liječenja potrebna velika novčana sredstva.

Više u prilogu koji slijedi….