Intezivirani radovi na dogradnji vodovoda

„Dogradnja vodovodnog sistema opštine Gacko, na potezu Pridvorica-Vratlo teče planiranom dinamikom“, potvrdio nam je načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje i civilnu zaštitu Aleksa Zelenović.

Trenutno se izvode radovi od vodozahvata do pumpne stanice 1, produžava se cjevovod od te stanice do pumpne stanice 2 i priprema se teren za izgradnju rezervoara i gravitacionog cjevovoda uzvodno.

Zelenović se nada da će osnovni koncept sistema biti izgrađen do kraja oktobra, nakon čega će uslijediti izgradnja trafostanica i puštanje struje.

Dogradnja vodovodnog sistema opštine Gacko koštaće 4 miliona i 800 hiljada maraka. Od te sume 2,5 miliona obezbjeđena su iz kreditnih sredstava, dok je 500 hiljada KM izdvojeno iz granta opštine. Ostatak sredstava iznaći će se kreditno i putem granta. Radove izvodi preduzeće „Buk“ iz Bijeljine sa dva podizvođača “Antikorozijom“ i „Konstruktor inženjeringom“.

Zelenović je izričit da će kompletan sistem biti spreman za puštanje za upotrebu krajem maja naredne godine.

U Gacku su u toku i zemljani radovi na izgradnji sportske dvorane, a do kraja septembra biće završen parking u Vidovdanskoj ulici.

Opširnije u tonskom prilogu: