Izlaznost u Gacku do 11 časova 25%

Jutros u 7 časova otvorena su sva  biračka mjesta u opštini Gacko – potvrdio je predsjednik lokalne izborne komisije  Ranko Bratić.  Građani Gacka će do 19 časova  moći glasati na 21-om biračkom mjestu od kojih je 6 u gradskom području – dva u SŠC, dva u osnovnoj školi i po jedno u sali Doma kulture i Centru za djecu sa posebnim potrebama.

Na jednom od glasačkih mjesta u SŠC mogu glasati i 11 lica registrovanih za glasanje u odsustvu, kao i 178   lica za glasanje  nepotvrđenim glasačkim listićima, odnosno lica registrovana za glasanje putem pošte ukoliko se na dan izbora nađu u našoj opštini. Tu mogu glasati i lica čija se imena ne nalaze na izvodu iz Centralnog biračkog spiska a posjeduju jedan od dokumenta za identifikaciju.

Recimo i to da ukupno biračko tijelo opštine Gacko  iznosi 8 393 lica s pravom glasa.

Jutros u 9 časova na redovnom biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ glasao je i kandidat za predsjednika RS ispred Saveza za pobjedu – Vukota Govedarica sa suprugom Oliverom. Govedarica je rekao da je ovo veliki dan za RS i njene građane i izrazio uvjerenje da će  danas u Republici Srpskoj   biti  praznik demokratije.

Prema podacima OIK do 11 časova izlaznost u opštini Gacko je 25 %.