Javna rasvjeta stiže u Avtovac i na Stepen

Na području mjesnih zajednica Avtovac 2 i Stepen u toku je izgradnja javne rasvjete, potvrdio nam je Aleksa Zelenović, načelnik za urbanizam i prostorno planiranje opštine Gacko.

Zelenović naglašava da je za sada urađen jedan dio radova  u Avtovcu, a po dobijanju  saglasnosti iz preduzeća „Putevi“ uradiće se i javna rasvjeta  dijela pored puta, a potom bi trebali da se nastave u MZ  Stepen.

Vrijednost radova, koje finansira opština Gacko,  je 60 hiljada maraka,  a izvodi ih preduzeće“Tara“ iz Trebinja. Ukoliko vremenske prilike dozvole biće završeni do kraja godine. Po riječima Zelenovića ovo je samo početak, u planu je izgradnja javne rasvjete na relaciji Gacko-Avtovac u dužini od 3 km.

Jedna od većih investicija na području Gacka je izgradnja sportske dvorane.Preduzeće „Antikorozija“kao podizvođač je izvršilo pripreme za izradu betonske podloge za postavljanje temeljnih nosača i stubova koji trebaju da se dostave  ovih dana.

Trentno se radi  na izravnavajućem sloju-betonskoj podlozi- nakon čega slijedi postavljanje nosača čime će se izaći iz zemljanih radova.

Svi planirani radovi na području naše opštine izvode se u skladu sa postojećim vremenskim uslovima i finansijskim tokovima, zaključio je na kraju Zelenović.