Kadeti i juniori OKK „Gacko“ srebrni u Ivanjici

 

Na Međunarodnom turniru za kadete i juniore „Ivanjica 2019“ obje selekcije OKK „ Gacko“  postigle su odličan uspjeh  osvojivši srebrne medalje.U finalnalnim utakmicama koje su odigrane juče izgubili su od domaćina KK „Ivanjica“.Kadeti su poraženi rezultatom 92:74, dok je konačan  rezultat juniorske utakmice bio  82:66.U OKK „Gacko“ su nam potvrdili da su prezadovoljni organizacijom turnira, ali i plasmanom naših dječaka koji su u najljepšem svjetlu predstavili naš grad i Republiku Srbsku.

Od samog početka turnira obje selekcije OKK „ Gacko“ ređale su pobjede.Juniori su najprije savladali  ekipu „Ahil“ iz Sofije rezultatom  65:49, a potom i veoma ubjedljivo „Elit Istambul“ iz Turske 82:44.I kadeti su nastavili u istom ritmu.Najprje je pao „Stari Ras“ rezultatom 74:68, a potom „Elit Istambul“.Konačan skor ove utakmice bio je 77:47.

Turnir je trajao od 24. do 27. januara.Učestvovalo je jedanaest ekipa iz Srbije, Bugarske, Turske, a jedini predstavnik  Republike Srpske bili su mladi košarkaši iz Gacka.Iz našeg kluba u Ivanjici je boravilo 27 dječaka predvođeni trenerima  Vladimirom Vulovićem i Aleksandrom Nikčevićem.