Кик боксер Милан Бабић први пут наступа под заставом Србије

Недавно је од селектора Репрезентације Србије стигао позив Милану Бабићу из Гацка за наступ на Балканском првенству у Краљеву које  ће се одржати од 17. до 19. јуна.

„Дјечачка жеља и још један успјех каријере су остварени“ истиче Милан који је у кик-боксу дуго, безброј пута био је првак БиХ, затим балкански, професионални првак Европе, а често и шампион и вицешампион на првенствима у Србији.

Све то је резултирало поменутим позивом и кораком више у каријери овог скромног и прије свега поносног момка који за сада нема адекватну подршку локалне заједнице.

Поносан је и на титулу најбољег спортисте града за прошлу годину, коју је већ одавно заслужио судећи према резултатима, али чињеница да и даље ради по 12 сати код приватника баца сјену на све поменуто.

Не одустаје од кик-бокса који је тежак индивидуални спорт. Заједно са тренером Веселином Ђуричићем преноси знање на нове генерације и хрли ка још значајнијим успјесима.

Ђука и Милан

Услови за рад никакви, а резултати фантастични потврђује и тренер Ђуричић који је захвалан Милану на одличној промоцији кик-бокса, Гацка и Херцеговине.

И Милан истиче квалитетну дугогодишњу сарадњу са тренером који му је пренио љу бав према кик-боксу и који му је увијек при руци за савјет, а то је нарочито битно у рингу.

Пожелимо срећу овом младом спортисти који свакако на најљепши могући начин увијек и свугдје брани боје Гацка.

Разговор смо снимили пред одлазак у Краљево на Првенство Балкана, послушајте…