Полагање за нове појасеве у џудо клубу Гацко

Јуче, 15.06. у Билећи је одржано полагање за нове ученичке појасеве а полагали су џудисти из три херцеговачка клуба: џудо клуба Гацко, џудо клуб Берковићи и џудо клуб Херцеговац Дијамант Билећа. У овом величанственом догађају, 78 дјеце је добило нови ученички појас, од тога је 33 дјеце из Гацка.  Кандидате је оцјењивала трочлана комисија којом је предсједавао Јово Самарџић (мајстор џудоа црни појас пети дан) а чланови комисије су били генерални секретар Џудо савеза Републике Српске Синиша Ђукић (мајстор џудоа црни појас пети дан) и Никола Чабрило (мајстор џудоа црни појас други дан).

Након тога, уприличено је дружење гдје се осјетила радост и задовољство због успјешног полагања али и због  постигнутих успјеха у предходној сезони. Велики број дјеце која тренирају џудо је сигуран показатељ да је џудо, олимпијски спорт, у успону у Херцеговини. Сваке године број полазника расте и уз квалитетан тренерски кадар и добре услове за тренирање, могу се очекивати још бољи резултати.

Пред џудо клубом Гацко је љетна пауза а очекује се учешће и на кампу џудоа који ће се одржавати почетком јула у Требињу. Бројне медаље које је наш клуб добио у протеклој години треба да су нам добар мотив за нове почетке у септембру.