Konstituisana SO Gacko

Konstitutivna sednica SO Gacko u novom sazivu počela je polaganjem zakletve i potpisivanjem izjave 19 odbornika koji će u naredne četiri godine sedeti u klupama lokalnog parlamenta.

Formirano je radno predsedništvo u koje su po poslovniku ušli najstariji odbornik i najmlađi odbornici dve najjače stranke u skupštini. U ovom slučaju, to su bili Milinko Milidrag, Hristina Janjić i Milan Babić.

Oni su predsedavali skupštinom tokom provođenja postupka izbora komisija za izbor i imenovanje do izbora novog predsednika SO Gacko.

Odbornici su se tajno izjašnjavali o dva predloga za prvog čoveka skupštine. Koalicija SDS, PDP, SRS RS je predložila Jovana Kovačevića, dok je klub odbornika SNSD-a predložio Sinišu Šukovića. Većinsku podršku i mesto predsednika SO Gacko u naredne četiri godine dobio je Jovan Kovačević koji je i u prethodnom sazivu vršio istu dužnost. Šuković je dobio podršku 9 odbornika.

I za mesto potpredsednika SO Gacko su kandidovana dva odbornika: Kosta Milićević iz SRS RS koga su podržali koalicioni partneri SDS i PDP, dok je Socijalistička partija kandidovala Sinišu Mandića. Većina odbornika je glasala za Kostu Milićevića koji je i u prethodnom mandatu bio na istom mestu, a podršku je dala i Draganu Jegdiću koji će i u naredne četiri godine vršiti dužnost sekretara SO Gacko.

Na predlog načelnika opštine, odbornici su izabrali zamenika načelnika i načelnike odeljenja.

I u naredne četiri godine na mestu zamenika će biti Radoica Antunović. Na čelu Odeljenja za privredu, finansije i društvene delatnosti je ostao Dragan Papović, Odeljenje za prostorno planiranje i civilnu zaštitu će i u naredne četiri godine voditi Aleksa Zelenović.

Promene je pretrpelo samo Odeljenje za opštu upravu gde je za VD načelnika imenovana Zorica Supić umesto dosadašnjeg načelnika ovog odeljenja Ranka Markovića.

Na čelu Odeljenja za inspekcijske poslove ostaće Dragica Jovović.

Predložena kadrovska rešenja podržali su odbornici vladajuće koalicije, dok su odbornici opozicije bili protiv.

 

img_0963 img_0971 img_0979 img_0981