КУД „Зеленгора“ Гацко на гостовању у Португалији

Тридесет чланова старије групе Културно умјетничког друштва „Зеленгора“ Гацко синоћ је оптпутовало у Португалију гдје ће наступити на 57. Међународном фестивалу фолклора. Било је лијепо  видјети младе људе, веселе , пуне енергије и жеље да  први пут наступе у Португалу што нам је потврдио и Никола Вујичић. „Добро смо се припремили за наступе“, навео је он.

Кореограф  Сања Митрић  са посебним усхићењем је истакла  да је за нашу малу општини од великог значаја  наступ КУД-а „Зеленгора“ на 57. Међународном фестивалу фолклора у Португалу.

Да је Општина Гацко највећи спонзор   Културно умјетничког друштва „Зеленгора“ Гацко и Удружења за очување народне  пјесме и игре „Сава Владиславић“ Гацко,  истакао је начелник општине Огњен Милинковић. „Они то правдају  својим наступима  на престижним фестивалима  гдје  на најљепши начин представљају  Гацко, Херцеговину и Републику Српску“, рекао је Милинковић.

Уз редовна издвајања за потребе КУД-а „Зеленгора“  општина   је обезбиједила  додатних двије хиљаде и петстотина КМ за ово путовање.

Поред Општине  путовање су  помогли и бројни спонзори.

Опширније у тонском прилогу: