Led i snijeg stvaraju probleme i pješacima i vozačima

Snježne padavine koje su ove godine došle uz veliki i konstantan minus napravile su probleme u kretanju ulicama i trotoarima Gacka. U Komus-u su nam potvrdili da su problem sa snijegom rješavali prema prioritetima. Tokom vikenda očišćeni su prilazi školama i dvorište ispred Osnovne škole „Sveti Sava“. Tehnički direktor u ovom preduzeću Mile Vujičić kaže da su očišćeni prilazi ustanovama kao što je Dom zdravlja, Policijska stanica i slično, što spada u pomenute priritete čišćenja.

Ova zima je izuzetno teška, prvenstveno zbog niskih temperatura, koje su se kretale i do minus 21 stepena, i danima nisu prelazile u plus, pa su trotoari u samom centru pod ledom, i pored redovnog posipanja abrazivnim materijalom.Veliki problem prilikom čišćenja u pojedinim ulicama pravili su i nepropisno parkirani automobili, ističu u Komus-u.

Zaključak je da nam u borbi sa ledom mogu pomoći samo temperature u plusu. Danas su konačno izmjerena 4 stepena iznad nule u 13h, pa vidjećemo da li će to pomoći radnicima preduzeća zaduženog za ljepši i bezbjedniji izgled našeg grada u oslobađanju ulica i trotoara od snijega i leda. Za sada slike govore više od riječi kada je u pitanju izgled grada u kojem se više ne može govoriti o zimskoj idili jer je kretanje zaista otežano. A ako uzmemo u obzir da su djeca krenula u školu frekventnost na ulicama je mnogo veća, što stvara dodatni problem.

 

gacko 1