Manifestacija povodom dječije nedjelje

Sunce je i pored oblačnog jutra, i ove godine bilo saveznik organizatorima „Igara bez granica“ ispred Centra za djecu sa posebnim potrebama koje su upriličene povodom dječije nedjelje.

Ovogodišnja nedjelja djeteta obilježava se pod nazivom „Dječiji svijet-moj svijet“ a podrazumijeva niz aktivnosti: od današnjih igara u kojima učestvuju djeca iz Centra, vrtića i članovi Crvenog krsta, do sutrašne šetnje polaznika najveselije ustanove u gradu i priredbe u petak u Dječijem vrtiću Gacko.

Lajt motiv vesele družine ispred centra i ove godine bio je „poštujmo različitosti“, što je posebno istakla predsjednica Upravnog odbora Udruženja „Rastimo zajedno“ Gordana Kekić .Vaspitačica Nada Jovović naglasila je važnost održavanja ovakvih događaja za svu našu djecu.

Članovi ekipa Indigo, Delfini, Vatreni, Pink Panteri, Flamingosi, Ljubičanstveni, kako su bili maštoviti u nazivu svojih timova, još šarmantniji su bili u izvođenju igara kao što su prebacivanje kokica slamkom sa tanjira na tanjir, jedenju šlaga, nabacivanju obručeva i mnoštvu zanimljivih interaktivnih igara. Pravedne sudije su bili Milica Starović i Slobodan Gutović.

I ove godine učešće su na dječije zadovoljstvo uzele i vaspitačice što je dodatno zagrijalo atmosferu.

Detaljnije u prilogu…