Milan Babić iz Gacka-prvak Evrope

Kik-bokser Milan Babić iz Gacka novi je profesionalni prvak Evrope u disciplini K-1. On je sinoć u svom gradu pred prepunom sportskom dvoranom savladao dosadašnjeg šampiona Nemanju Pantelića iz Jagodine nokautom u petoj rundi i tako na najbolji mogući način krunisao sinoćni kik-boks spektakl i svoju karijeru.

Fenomenalna publika bila je vjetar u leđa Babiću u koga je trener Veselin Đuričić imao potpuno povjerenje. Pulen „Palminih tigrova“ iz grada u kojem je kik-boks sport broj jedan, nije imao snage da odbrani titulu i tako je pojas prvaka Evrope ostao u Gacku zahvaljujući nejvjerovatnoj energiji i upornosti Babića i trenera Đuričića.

Slavio je i mladi Matej Mučibabić iz Kik-boks kluba „Tigar“ Gacko pobjedom nad takmičarem iz Usore u kategoriji kadeta i tako otvorio ovo sportsko takmičenje. Prije glavnog meča održano je 5 uvodnih, a nastupili su najbolji reprezentativci iz Srbije i BiH.

Takmičenje je počelo intoniranjem himni Srbije, RS i BiH. Pisutnima se obratio predsjednik Kik-boks saveza BiH Dragutin Papović, a spektakl je otvorio zamjenik načelnika opštine Gacko Radoica Antunović.

Pravdu su dijelile sudije iz Italije, Češke, Hrvatske i BiH, uz prisustvo predstavnika VAKO PRO Federacije.

Nakon pobjede Babić se obratio i zahvalio publici i treneru na bezrezervnoj podršci, skromno rekavši da se već u ponedjeljak vraća u teretanu da bi se pripremio za osvajanje novih titula. Podsjetimo da je Milan i aktuelni prvak Balkana.

Veselin Đuričić ističe da je još jednom pokazao nevjernim Tomama kako je moguće u malom Gacku stvoriti najbolje evropske i svjetske sportiste i obećao još ovakvih odličja.

Sve se završilo bezbrojnim ovacijama Đuki i Milanu, čestitkama i slikanjem sa profesionalnim prvakom Evrope.

Pokrovitelj ovog najvećeg sportskog dešavanja u Gacku do sada je Opština Gacko, a podršku su dali i RiTE, Termograding, Antikorozija i brojni privredni kolektivi i prijatelji iz RS.

Više u prilogu ispod…