Ministri Đokić i Milunović u posjeti R i TE Gacko

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović posjetili su danas preduzeće R i TE Gacko i sa rukovodstvom preduzeća razgovarali o aktuelnim pitanjima koja se tiču poslovanja preduzeća.

Miodrag Šešlija direktor R i TE Gacko istakao je da su na dnevnom redu bile dvije teme: rješenje  problema statusa zgrade u kojoj su stanove dobili radnici, porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi, kao i aktuelno stanje u poslovanju preduzeća. Šešlija kaže da je na sastanku nađeno rješenje za pitanje zgrade, a da se ono realizuje neophodna su tri koraka: procjena zgrade, konsultacija sa malim akcionarima i na kraju- privatizacija.

Stanje u preduzeću R i TE Gacko je dobro, proizvodnja stabilna, zalihe uglja su obezbjeđene do narednog remonta, a proizvodnja teče po planu, zaključio je Šešlija.

Ministar Đokić je naglasio da je na sastanku zaključeno da je kapitalni remont uspješno obavljen, a da će proizvodni rezultati biti i veći nego što je to planom utvrđeno.On je naglasio da je napravljen osvrt i na sve ono što opterećuje preduzeće jer su u neka od postrojenja neophodna ulaganja. Takodje je potrebno pronaći model finansiranja, planirati remont u narednoj godini te obezbjediti poziciju R I TE Gacko u okviru elektro-energetskog sistema.

Duško Milunović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite izrazio je zadovoljstvo što je postignut dogovor o rješenju pitanja zgrade u kojoj 51 porodica radnika preduzeća, poginulih boraca i RVI imaju stanove i naglasio da će do kraja prvog kvartala naredne godine biti u mogućnosti da otkupe stanove.