Obilježen Dan opštine Gacko

Danas je  u selu Brljevo održana proslava Dana opštine,koja je počela simboličnim podizanjem zastave na brdu Gat u 9 časova.

Pomen  parastos poginulim ustanicima kod spomenika na Brljevu služio je sveštenik Velemir Kovač sa sveštenstvom avtovačke I gatačke parohije. Delegacije opštine, boračke organizacije i vojske u otadžbini su položili vjence I cvijeće na spomenik poginulim ustanicima.

Ove godine se obilježava 75 godina od početka ustanka, pa je i bogat kulturno-umjetnički program bio u znaku ovog jubileja.

Načelnik opštine Milan Radmilović je naglasio da trebamo biti ponosni na ono što su nam u amanet ostavili ustanici na Brljevu, a čas istorije i podsjećanje na okolnosti koje su pratile ustanak održao je profesor Gligor Samardžić

I na ovogodišnjoj svečanosti  dodijeljene nagrade za najuspješnije na aktuelnim Petim radničkim susretima Opštine Gacko.

Plakete kao posebna opštinska priznanja uručene su šestorici dobrovoljnih davalaca krvi koji su više od 50 puta učestvovali u ovim humanitarnim akcijama. To su Koprivica Predrag, Bjelogrlić Boško, Popović Miodrag, Mavrak Radenko, Matković Branko I Vuković Miroslav.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu učestvovali su guslari, kulturno-umjetnička društva iz našeg grada, pjevačke grupe, te pjesnici Sreten Vidaković i Milan Nikčević.

 

 

IMG_9706 IMG_9713 IMG_9714 IMG_9715 IMG_9725 IMG_9733 IMG_9739 IMG_9742 IMG_9743 IMG_9747