Osnovci na ekskurziji

Jutros u 7 časova učenici osmih razreda O.Š.“Sveti Sava“, njih 84 –oro krenuli su na naučno-nastavnu ekskurziju u Srbiju,u pratnji direktora i četiri nastavnika.

Prema informacijama iz škole za sada putovanje se odvija prema planu, a maršuta za danas je sledeća: Tjentište,Višegrad,manastir Dobrun,Mećavnik,Zlatibor,manastir Žiča,i noćenje u Kragujevcu.Sutra će obići spomen –park Šumarice, zatim Oplenac kod Topole, a noćenje je planirano u hotelu „Slavija“, u Beogradu.

Treći dan ekskurzije biće obilježen obilaskom znamenitosti srpske prijestonice.U srijedu veče mali maturanti putuju u Novi Sad,gdje su planirana dva noćenja u hotelu „Stari Krovovi“.

Osim obilaska Petrovaradina i ostalih znamenitosti Novog Sada,u četvrtak će biti i u Sremskim Karlovcima,a posjetiće i filološku gimnaziju u Stražilovu.

U povratku će obići brojna kulturno-istorijska mjesta,izdvajamo Tršić, rodno mjesto Vuka Karadzića. Dolazak maturanata planiran je za petak veče.Ekskurziju organizuje agencija Kontakt turs iz Pala,a autobusi su našeg Jugoprevoza Gacko.