Odbojkaši ostaju u Premijer ligi BiH

Odbojkaši „Gacka“ ostaju u najjačoj ligi BiH i pored poslednjeg poraza od „Borca“ u Gacku. Već osvojeni bodovi bili su im dovoljni za opstanak u Premijer ligi BiH, što predstavlja veliki uspjeh za naš klub.

Povrede i loša finansijska situacija pratile su MOK „Gacko“ tokom cijele sezone. Tako je i pred sam kraj. I pored srčane borbe izgubili su od „Borca“ sa 3:1. u subotu u predposlednjem susretu u sezoni, 17. kolu Premijer lige. Prvi set su izgubili sa 25:21, a u drugom su pobijedili ubjedljivo rezultatom 25:17. Najzanimljiviji je bio treći set u kojem je banjalučki tim vodio, ali naši odbojkaši su ih pristigli i publici pružili uzbudljivu završnicu. I pored velike podrške navijača  izgubili su sa 29:27. U četvrtom setu su pružili solidan otpor, no rezultat na kraju je bio u korist „Borca“ 25:20.

Sreća ih definitino nije pratila u poslednjem susretu, povrijeđen je na početku drugog seta upravo trener kluba Milan Bošković, koji se zajedno sa predsjednikom kluba Njegošem Vukovićem u polu-sezoni vratio u igru. Njihov cilj je bio opstanak u ligi u čemu su uspjeli, a prinuđeni su bili na brojne izmjene uslijed povreda standardnih prvotimaca Milana Boršnera i Danila Vukovića. Ni sudija ih nije štedio u poslednjem susretu, pa je Jegdić dobio žuti karton, a Antunović crveni, zbog žalbi na sudijske odluke.

U izjavi za radio Njegoš Vuković je nakon susreta obećao opstanak u ligi. Dobro se snašao na terenu i jedan od mlađih igrača Gacka koji je u ovoj sezoni dobio šansu da igra u prvoj postavi na poziciji primača servisa Petar Koprivica.

Kapiten Borca Davor Džombić bio je zadovoljan igrom svog tima. Očekivao je jak otpor domaćina, kome je poželio opstanak u ligi.

Osim već pomenutih igrača gatački tim čine Slobodan Rončević, Nenad Milidragović, Božo Antunović, Ognjen Perišić, Vladan Buha, Mihailo Mihić i Mitar Divljan.

Njihov plasman je osmo mjesto na tabeli sa 14 bodova, iza njih je „7- Lukavac“ sa 10 i „Maglić“ sa 8 osvojenih bodova. U 18. kolu biće im protivnik „Maglić“. Susret će se odigrati u Foči, a tamo idu rasterećeno jer im novi bodovi nisu potrebni, pa će igrati odbojkaši iz juniorskog sastava. Da zaključimo, odbojkaši Gacka i pored kratke klupe dokazali su da mogu odlično da igraju i na taj način predstavljaju svoj grad od kojeg u narednom periodu očekuju veću podršku.

Izjave nakon utakmice poslušajte u okviru priloga koji slijedi…