Održan koncert KUD-a „Sava Vladislavić“

Koncert KUD-a „Sava Vladislavić“ koji je održan u petak veče 23. juna, dokazao je još jednom da u Gacku ima mnogo ljudi koji vole tradiciju, etno muziku, folklor, izvorne pjesme i gusle.
U prepunoj sali Doma kulture na sceni su se smjenjivali članovi KUD-a domaćina, gostujućeg Društva „Despot Đurađ“ iz Ralje kod Smedereva,”Dječijeg vrtića” i pjevačkih grupa iz Gacka.

Nastupili su i narodni guslar Milorad Ćeklić i pjesnik Dragutin Papović. Rekavši „neka igra počne“ voditelj profesor Miloš Šuković otvorio je ljetnji koncert Udruženja za očuvanje narodne pjesme i igre „Sava Vladislavić“ koji je trajao sat i po i u potpunosti držao pažnju prisutnih.

Organizovati koncert sa skoro 200 članova društva, zajedeno sa gostima iz Ralje i takođe brojnim polaznicima vrtića koji su to veče nastupili nije lako, ali uvijek predstavlja veliko zadovoljstvo rekao je predsjednik KUD-a domaćina Lazar Okiljević.
Obnovljeno KUD “Despot Đurađ” iz Ralje kod Smedereva nije prvi put u Gacku, a dosadasnji utisci su samo pozitivni.
Naša djeca iz KUD-a “Sava Vladislavić” su vidno bila uzbuđena, ali prema njihovim riječima, potpuno spremna za nastup što su kasnije izvođenjem koreografija i pjesama i dokazali. I ovaj koncert su podržali brojni sponzori i prijatelji.
Izvještaj sa koncerta možete poslušati i na sajtu.

KUD Despot Đurađ KUD Despot Đurađ 2 Milorad Ceklic Muska pjevacka grupa SV