Održana javna rasprava o Nacrtu budžeta

Juče i danas u Sali SO Gacko je održana javna rasprava za Nacrt budžeta za 2020 godinu. Sugestije i primjedbe juče su iznjeli  direktor Centra za socijalni rad Ranko Mastilović i direktor Narodne biblioteke Radomir Vučković.

Mastilović je istakao da će izmjene u zakonskoj regulativi dovesti do povećanja broja korisnika centra što će, u odrteđenoj mjeri, uticati na povećanje izdvajanja.Takođe je uputio primjedbe na nivo sredstava za lična primanja zaposlenih.

Vučković je , između ostalog, sugerisao i da se u budžetu za narednu godinu povećaju sredstva za SPKD „Prosvjeta“.

Drugog dana rasprave  Nacrta o javnom budžetu opštine Gacko za 2020 g. Primjedbe i sugestije  su imali Direktorica Doma zdravlja Vera Govedarica, mještani sela Dramešina ,predsjednik KIK BOKS kluba Tigar Gacko Veselin Đuričić.

Vera Govedarica, direktorica Doma zdravlja kaže da su Nacrtom budžeta ovoj ustanovi predviđena sredstva nedovoljna za funkcionisanje jer je kolektiv u dubiozi.

Milan Babić je u ime mještana sela Dramešina iznio njihov zahtjev , a tiče se rekonstrukcije puta koji vodi u pomenuto selo.

Veselin Đuričić predsjednik Kik Boks Kluba Tigar istakao je da je ovo jedini klub koji plaća zakup prostorija. Zbog te činjenice, a izbog velikog rada i uspjeha samog kluba, neophodna su im veća sredstva.

Dragan Papović ,načelnik Odjeljenja za privredu finansije i društvene djelatnosti istakao je da će raspodjelu sredstava za sport vršiti komisija, takođe i sredstva za kapitalne investicije biće naknadno raspoređena i po prioritetima.

Kada je u pitanju Dom zdravlja Papović kaže da je zahtjev opravdan ukoliko bi bilo sredstava.