Održano 4.kolo prvenstva Stare Hercegovine u šahu

U SŠC „Pero Slijepčević“ u nedjelju 30. juna održano je 4. kolo prvenstva Stare Hercegovine za šahiste od 6 do 17 godina, u tri starosne grupe. Organizator je ŠK „Mladost“ Gacko. Prvenstvo je počelo u maju u Ljubinju, a trebalo bi da se završi u septembru u Trebinju.

Turnir se igrao po švajcarskom sistemu, 15 minuta po igraču u 7 kola, a djeca su bila vidno uzbuđena i zadovoljna što su dobila ovakvu priliku da pokažu svoje znanje.

 Šahisti iz Gacka su imali odlične rezultate, osvojili su dva prva mjesta u svojim kategorijama. U kategoriji od 6-8 godina prvo mjesto je Vuk Brborić iz Ljubinja, drugo Jovan Perišić iz Trebinja, na trećem je Andrija Karadeglija iz Ljubinja.

U kategoriji od 8-12 godina prvo mjesto osvojio je Gačanin Đorđe Pušara, na drugom je Pavle Dangubić iz Ljubinja, a na trećem Vasilije Klimenta iz Ljubinja.

Kategorija od 12 do 17 godina: Savić Miljan iz našeg šahovskog kluba je na prvom mjestu, pobijedio je u svih 7 odigranih partija. Stajić Marko iz Bileće je na drugom mjestu i na trećem je Miloš Milićević iz Bileće.

Dobrodošlicu je djeci i predstavnicima klubova  iz Bileće,Ljubinja, Nevesinja, Trebinja i Gacka poželio predsjednik Skupštine ŠK „Mladost“ Anđelko Nikitović.

U 4. kolu učestvovalo je 37 djece. Ovaj put nisu došli šahisti iz Nikšića i Foče, a prema riječima predsjednika Upravnog odbora ŠK Mladost Neđeljka Hupkijevića u julu će biti organizovan kamp u Trebinju.

Velimir Remetić predsjednik  ŠK „Leotar“ Trebinje kaže da je cilj organizovanja takmičenja podizanje nivoa igre naše djece po uzoru na druge regije u Republici Srpskoj. Prema riječima Nikitovića djeca su se lijepo družila, a pokazali su i odlične partije.