Omladinsko pozorište iz Gacko najbolje na festivalu u Konjicu

Predstavom „Romeo i Julija sa srećnim krajem“ članovi Omladinskog pozorišta iz Gacka osvojili su prvo mesto na upravo završenom Festivalu srednjoškolskog i omladinskog pozorišnog stvaralaštva u Konjicu.

Stručni žiri je u konkurenciji 24 pozorišta iz svih krajeva BiH za najbolju proglasio predstavu Omladinskog pozorišta iz Gacka, a za najbolju glumicu proglašena je Ana Pješčić koja je u predstavi igrala ulogu Julije.

Nagrađene su i Ivana Dostinić i Marina Janjić za partnersku igru, dok je Andrej Šojić dobio specijalnu nagradu stručnog žirija za glumačko ostvarenje.

Reditelj predstave Željko Milošević je u izjavi za naš radio rekao da su ih uspeh kao i brojne pohvale iz stručnih krugova iznenadili, posebno ako se ima na umu da je konkurencija bila tako jaka:

„ Ova nagrada istovremeno i obavezuje. Sad se od nas očekuju ozbiljne stvari. Napravili smo korak od sedam milja, svaki naš sledeći nastup će se posmatrati iz tog ugla. Zahtevaće to ozbiljan pristup, naravno, ako želimo da gradimo pozitivan imidž pozorišta i grada.“

Milošević ističe da je uspehu ansambla veliki doprinios dao Kulturno-sportski centar iz Gacka, a posebno  su zahvalni Jeleni Glogovac Savić koja je osmislila scenografiju i kostime.