Počelo uređenje trim staze

Na inicijativu Kulturno-sportskog centra iz Gacka danas je počelo uređenje trim staze na lokalitetu Borovina.Pedesetak naših sugrađana među kojima su i radnici ove ustanove,rekreativci i sportisti rado su se odazvali ovoj akciji i jutros u 9 časova krenuli sa aktivnostima.

Nakon čišćenja smeća i krupnog otpada koje su nesavjesni Gačani godinama bacali i tako uništavali prirodu,pristupilo se trasiranju staze ukupne dužine  1 100 metara i širine u prosjeku 2 metra, tačnije vanjskog kruga 750m i unutrašnjeg 350m.

„Projekat uređenja trim staze ili staze zdravlja planira se već duže vrijeme a ova lokacija na izlazu iz Gacka prema Foči je izabrana zbog same blizine gradu pa će naši sugrađani moći svakodnevno da koriste kako stazu tako i sprave za vježbanje i klupe za odmor , koje će biti postavljene u narednom periodu.Ljudi su prepoznali vrijednost ove ideje,podržali su nas i iz MZ Gacko,sportisti i rekreativci“-rekao je Milan Gutović,savjetnik za sport i kulturu u KSC-u.

On se zahvalio svima koji su došli da pomognu ali i Opštini Gacko i RiTE Gacko koji su obezbijedili hranu i piće za volontere na ovom zadatku i preduzeću „Komus“ na mehanizaciji za izradu staza i odvoz smeća.

Staza najvećim dijelom prolazi kroz borovu šumu i idealno je mjesto za predah od svakodnevnih briga i obaveza,a namijenjena je svima od sedam do sedamdeset sedam godina.Ovo je inače jedan od primjera da za realizaciju kvalitetnog projekta nisu uvijek potrebna ogromna novčana sredstva,već prije svega volja i želja da se napravi nešto vrijedno i korisno svima.

Radovi će biti nastavljeni i sljedećeg vikenda, pa eto idealne prilike da naši sugrađani,ako već nisu  stigli danas,dođu tada i daju svoj doprinos uređenju trim staze.Promocija sporta i zdravlja svakako je preduslov kvalitetnog života pa se nadamo da  će ovakvih ideja i projekata u budućnosti biti još više.