Општина Гацко стипендира 159 студената-почело потписивање уговора

Данас је у сали СО Гацко почело потписивање уговора о стипендирању са студентима који су испунили услове конкурса Општине Гацко за школску 2022/23. годину.

Укупно ће бити додијељено 159 стипендија, од тога 148 за студенте од друге до четврте године, апсолвенте и академце на мастер студијама, а 11 за студенте прве године, односно за средњошколце који су све четири године имали одличан успјех.

Распон стипендија се креће од 80 до 110 марака, уз увећање од 20% за студенте који имају просјек од 8.5 до 9, док увећање од 50 процената имају студенти којима је просјек већи од 9, тако да је максимална стипендија 165КМ. Стипендирају се и студенти са приватних факултета са нешто мањим износима од 70 до 90КМ и њих је знатно мање.

Студенти од прве до четврте године примиће 10 , док ће апсолвенти и студенти на мастер студијама добити 5 стипендија.

Из буџета ће за ову намјену бити издвојено 150.000КМ.

Према ријечима начелника Огњена Милинковића са стипендијама се касни због прошлогодишњег неусвајања ребаланса буџета. Он је обећао исплату свих стипендија до почетка следеће академске године.

Апсолвент, будући логопед Јања Копривица каже да стипендије добро дођу нарочито када се узму у обзир поскупљења у свим областима живота.

Потписивање ће трајати данас до 15 и сутра од 10 до 15 часова. Уговоре могу потписати и блиски чланови породице. Више у прилогу…