Osnovci u proseku vrlo dobri

Nakon tronedeljnog zimskog raspusta učionice OŠ Sveti Sava u Gacku je ispunila dečija graja i smeh. Nastava u drugom polugodištu je startovala bez problema zadovoljan je direktor Nikola Milinković. Iako je uspeh osnovaca zadovoljavajući, broj izostanaka i dalje veliki, ističe.

Nikola Milinković

„Osnovnu školu u Gacku pohađa 761 učenik koji su raspoređeni u 43 odeljenja. Učenici su u toku prvog polugodišta ostvarili solidan, vrlo dobar uspeh sa prosečnom ocenom 3,66. Od ukupnog broja, 113 učenika ima jednu ili više zaključenih jedinica. Naravno, izostanci su i dalje boljka prosvete uopšte. Učenici su napravili 12 282 opravdana i 100 neopravdanih izostanaka“ rekao je Milinković.

Tokom jeseni su uložena značajna sredstva za rekonstrukciju škole u Avtovcu, a zamenjen je i krov na zgradi centralne škole. Direktor Milinković se nada da će biti sredstava za nastavak investicija jer, kako ističe, ulaganja su neophodna kako bi nastava bila savremena. U planu za ovu godinu je  rekonstrukcija nekoliko učionica u centralnoj školi.

Opširnije u tonskom prilogu: