Počelo asfaltiranje priključnih puteva u Danićima

Juče su počeli radovi asfaltiranja seoskog puta u  Danićima. Nasipanje podloge u svih sedam krakova u Danićima i Pustom polju je završeno tokom proteklih desetak dana. Izvođač radova je „Konstruktor Inženjering“ Bileća  a asfalterske radove izvodi preduzeće „HP Investing“ iz Mostara.  Vrijednost investicije je  275 hiljada maraka a novac se izdvaja iz opštinskog budžeta.

Planirano je da  se asfaltom prekrije 4 kilometra  priključnih puteva  a biće utrošeno ukupno 1 600 tona asfalta. Vremenske prilike idu na ruku  izvođačima pa radovi teku planiranom dinamikom.

Juče je radove u Danićima obišao i načelnik opštine Gacko Milan Radmilović i obećao novac za uređenje platoa  ispred manastira „Svetog Petra Zimonjića“   kao i  asfaltiranje puta do groblja u ovom selu. Još 2001. godine Danići su povezani asfaltnim putem sa magistralnim Gacko – Trebinje dužine oko šest kilometara a na asfaltiranje priključnih puteva mještani sela su čekali petnaestak godina.

Inače,  u ovoj godini iz opštinskog budžeta su izdvojena značajna sredstva za asfaltiranje seoske putne mreže.  Riječ je o priključnim putevima u selima Brljevo,  Kazanci, Lukovice i Miholjače.

Potpisani su i ugovori za asfaltiranje dionica seoskih puteva u Rudom polju, Macanovini, Nadinićima i Medanićima. Budući da se bliži zima i kraj građevinske sezone ovi radovi će biti nastavljeni najvjerovatnije na proljeće.