Podignuta spomen ploča velikom čovjeku i borcu-Vukoti Lučiću


Gatačka brigada je u aprilu mjesecu 1994. godine doživjela velike gubitke, pet boraca je poginulo u rejonu Goražda, a 18. aprila svoj život za otadžbinu dao je Vukosav-Vukota Lučić. Danas je u zgradi „Šumskog gazdinstva“ Gacko čiji je Vukota bio radnik podignuta spomen ploča, u prisustvu njegove porodice i najbliže rodbine, saboraca, predstavnika vlasti i javnih institucija u organizaciji Opštinske boračke organizacije.

Pomen je služio starješina Hrama Svete Trojice Velimir Kovač, a ovo podjećanje na velikog čovjeka i borca emotivno je doživjela prije svih njegova porodica, ali i saborci koji nisu krili suze.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije  Slobodan Ilić je naglasio da je Vukota Lučić  bio u svakoj akciji među prvima, a pritom je pravio slogu i jedinstvo u svojoj jedinici, ali i u firmi. Zahvalio se prisutnima i rekao da ove godine planiraju podići spomen ploče svim borcima koji su radili u nekim od javnih institucija.

Vukota je bio hrabar borac na ratištu, ali borio se i za svoju firmu i samim tim i za Republiku Srpsku rekao je predsjednik SO Gacko Jovan Kovačević.

Nakon otvaranja spomen ploče i pomena u Spomen sobi su zapaljene svijeće i položeno je cvijeće i tako je odana počast Vukoti Lučiću i svim borcima koji su dali život za sve nas i Republiku Srpsku. Više u prilogu ispod…