Pomozimo Snežani Puhalo iz Kalinovika

Snežani Puhalo iz Jelašca, opština Kalinovik je u 24. godini života otkrivena ciroza jetre (dekompenzovana, sa zatajenjem funkcije) koja upućuje na Vilsonovu bolest. Bolest je u zadnjem stadijumu i jedini način da se nastavi život ove mlade djevojke je transplantacija jetre.

Snežana se trenutno nalazi u bolnici Foča, pod stalnim nadzorom hepatologa do upućivanja u transplantacioni centar.

Izliječiti jetru nije moguće, Snežanu može spasiti samo transplatacija, ali ne od živog donora, što dodatno usložnjava liječenje.

Ovakvu transplantaciju je moguće uraditi u Italiji, u Padovi. Novac koji je potreban za samu transplantaciju jetre, prema preliminarnim podacima transplantacionog cenra u Padovi je 85.000,00 EUR, ne računajući troškove za pregled, predtransplantacione nalaze, postoperativne terapije, kontrolu, naknadne terapije, te ostale prateće troškove.

Snežana je u sedmoj godini ostala bez majke. Od petočlane porodice, koja živi u selu Jelašca, gdje je jedini zaposleni, brat, nije moguće očekivati da mogu obezbijediti sredstva za Snežanino liječenje.

Imajući u vidu ljudsku saosjećajnost, molimo sve ljude dobre volje da svi zajedno pomognemo Snežani u njenoj najvažnijoj životnoj borbi.

Sredstva se mogu uplatiti na račune otvorene kod NLB banke, a.d. Banjaluka na ime Snežana Puhalo (JMBG: 1012993136532), kako slijedi – KM: 562-006-81086626-27 i devizni / IBAN: BA395620068137887951/SWIFT BIC RAZBBA22

BUDIMO LjUDI, POMOZIMO!