Потписани уговори о стипендирању студената

Данас су у сали СО Гацко потписани уговори о стипендирању студената. Право на стипендију из општинског буџета за школску 2021/22. годину стекло је 187 студената, а Општина Гацко ће у ове сврхе издвојити око 150 хиљада КМ.

Начелник Огњен Милинковић истакао је да студенти свакако најбољи амбасадори наше општине, те да зато ће Општина Гацко и у наредном периоду препознавати и вредновати њихов рад, те кроз обезбјеђивање стипендија настојати да финансијски помогне студентима, али и њиховим родитељима.

„Мало смо повећали износ стипендија, а ове године додијелићемо 10 стипендија, у односу на претходне када је исплаћивано шест“ – истакао је Милинковић и подсјетио да је Општина Гацко крајем прошле године исплатила заостале стипендије за 2019/20. годину.

 Ове године  Општина по први пут стипендира студенте прве године факултета који су током све четири године средњошколског образовања били одлични. Један од студената који су по том основу остварили право на стипендију  је  Милош Шупић, студент прве године Правног факултета Универзитета у Новом Саду.

Такође, наши саговорници били су и неки од родитеља студената који су остварили право на стипендију.

Опширније у тонском прилогу…