Prijatnija temperatura i nove padavine

Jutro u Gacku osvanulo je sa temperaturom od minus jednog stepena Celzijusa što je mnogo toplije nego prethodnih jutara kada se živa u termometru spuštala i do 21-og podioka ispod nule,ali to je donijelo i nove snježne padavine koje će se tokom dana ,prema prognozama meteorologa,intenzivirati.Ni na Čemernu ovoga jutra nije mnogo hladno,u 8 časova izmjereno minus dva stepena.
U gradu tek pokoji prolaznik,ulice uglavnom puste,a iako snijeg pada svi putni pravci na području naše opštine su prohodni i nisu zabilježeni zastoji,saznajemo u Putnoj službi u našem gradu.
Raspoložive mašine su na terenu ,putnim pravcem Gacko –Foča prolazi se više puta dnevno kako bi se očistili sniježni nameti a kada je u pitanju regionalni put ka Čemernu mašine prolaze povremeno do česme na ovom planinskom prevoju.
I pored marljivosti radnika JP“Putevi“, koji danonoćno rade na čišćenju kolovoza, vozačima se savjetuje da budu maksimalno oprezni i vožnju prilagode uslovima na putu .
Sve mašine za čišćenje snijega preduzeća „Komus“ su angažovane na čišćenju gradskih ulica a smeće se odvozi redovno,saznajemo od direktorice Biljane Višnjevac.
Građani bi svakako trebali dati svoj doprinos i čistiti ispred kuća i ulaza kako bi i dalje sve funkcionisalo bez problema.

zima 01

zima02

zima03