Пројекат „Џудо за све“ унапређује социјалну кохезију у Гацку

Гацко,3. јуна 2024. – У оквиру Регионалног програма локалне демократијена Западном Балкану (РеЛОаД2), финансираног од странеЕвропскеуније, а спроведеног уз подршку Развојног програма Уједињених нација и Општине Гацко, одржан је значајан догађај–промотивни час џудо спорта у оквиру пројекта „Џудо за све“.

Џудо клуб Гацко проводи овај пројекат у трајању од пола године, а циљ пројекта „Џудо за све“ је промовисање здравог начина живота кроз аматерски спорт, с посебним акцентом на особе из социјално-искључених категорија становништва у руралној средини Гацка. Пројекат се такође фокусира на подизање свијести о значају екологије у локалној заједници.

У оквиру пројекта, у понедељак је организован промотивни час џудо спорта у Автовцу у сали основне школе. Догађај је започео у 11 часова, а присуствовао је велики број дјеце из Автовца. На лицима присутних видјело се задовољство и узбуђење док су посматрали основе џудо техника.

Представници Џудо клуба Гацко, изразили су своје задовољство великим одзивом дјеце на овај промотивни час: „Одушевљени смо интересовањем дјеце за џудо спорт. Надамо се да ће ово бити почетак дугорочне сарадње и да ћемо многе од њих видјети на нашим тренинзима.“

Пројекат „Џудо за све“ представља корак ка стварању отворене заједнице у Гацку, гдје свако има прилику да се ангажује и допринесе заједничком циљу. Кроз овакве иницијативе, локалне заједнице постају јаче и отпорније, градећи мостове између различитих група и промовишући заједништво и солидарност.

Након овог догађаја, пројекат ће наставити са имплементацијом различитих активности како би се постигли постављени циљеви и допринијело унапређењу квалитета живота у руралној средини Гацка.