Proslavljen 32. rođendan „Dječijeg vrtića“ Gacko

Danas je u „Dječijem vrtiću“ Gacko proslavljen 32. rođendan ove vaspitno-obrazovne ustanove. Od 1987. godine vrtić uspješno radi, a kako saznajemo od direktorice Jelene Gutović trenutno vlada veliko interesovanje roditelja za boravkom njihove djece, pa su kapaciteti popunjeni.

Poželjevši dug i uspješan rad i u budućnosti direktorica je pozdravila djecu i zaposlene, nakon čega je počeo pažljivo biran program u kojem su učestvovale sve grupe. Ona se zahvalila i dugogodišnjoj direktorici Branki Miljuš koja je godinama od osnivanja vodila „Dječiji vrtić“ i postavila čvrst temelj za dalji razvoj ove ustanove.

U vrtiću trenutno boravi 145 mališana podijeljenih u 4 primarne vaspitno-obrazovne grupe, a tu je i grupa produženog boravka. Od marta počinje i program predškolskog obrazovanja koji će pohađati 37 djece, a trajaće 3 mjeseca. Zbog popunjenosti kapaciteta trenutno se ne upisuju djeca mlađa od dvije godine.

Rođendansku pjesmu otpjevali su svi zajedno, a proslava je protekla u opštem  veselju kroz pjesme, recitacije, pregršt plesnih tačaka, balet, a prikazali su i modernizovanu verziju „Crvenkape“.

Kompletnu priredbu slušate u nedjelju od 10h u okviru našeg dječijeg programa.