Radio Gacko – 26 godina sa vama

Radio Gacko danas obilježava 26 godina postojanja i rada. Na sjednici SO-e  održanoj  7. decembra, 1992. godine donesena je odluka o formiranju elektronskog lokalnog informativnog glasila. Eksperimentalni program je emitovan dvadesetak dana na ultrakratkotalasnoj frekvenciji 88,1 MHz a redovno emitovanje programa je uslijedilo sa prvim danima 1993. godine.

Tokom  svih godina postojanja zaposleni u ovom mediju  objektivno i profesionalno  su informisali slušaoce o svim aktuelnim temama vezanim prvenstveno za opštinu Gacko  a potom i okruženje iz različitih sfera – privrede, politike, obrazovanja, kulture, sporta…

„ Za proteklih 26 godina Radio Gacko  se trudio da bude objektivan, korektan i profesionalan medij, koji će Gačani  rado slušati i sa kojim će se ponositi, a portal i rado čitati. Čini se da smo i uspjeli u tome. Održala nas je upravo ta veza sa slušaocima i naša želja da opravdamo povjerenje“, rekla je  direktorica Bosa Glušac i naglasila  da Radio Gacko  ima još puno planova što se tiče unapređenja  programa i portala, te da je ponosna na svoje zaposlene, jer su odani i Radiju i  profesiji.

Zahvaljujući  sajtu Opštine Gacko i web stranici Radio Gacka doprli smo do slušalaca  na svim meridijanima. Tokom četvrt vijeka postojanja i rada Radio Gacko  je postao istinski javni servis građana, sa kvalitetnim informativnim i marketinškim uslugama. Nosilac je dozvole za zemaljsko emitovanje programa  od strane Regulatorne agencije za komunikacije BiH. Program emitujemo na ultrakratkom talasu frekvencije 90 megaherca.

Povjerenje i podrška koji su nam svih ovih godina pružali naši slušaoci je veliki podstrek za dalji rad a posebno činjenica da nam vjeruju.  U godinama koje  dolaze   radićemo na profesionalnom usavršavanju i tehničkom osavremenjivanju, osluškujući i dalje pohvale, sugestije i kritike naše vjerne slušalačke publike.

Zahvaljujemo našim brojnim slušaocima na lijepim čestitkama i željama  kao i porukama podrške koje su nam uputili danas povodom našeg jubileja.