Realizacija strateških projekata i smanjenje broja zaposlenih ključni za budućnost Gacka

Predsednik RS Milorad Dodik je posetu Gacku započeo sastankom sa rukovodstvom RiTE Gacko na kojem je upoznat sa aktuelnim stanjem, teškoćama, ali i rešenjima za prevazilaženje problema. Dodik je istakao da je termoelektrana Gacko strateški objekat za RS.

Bazirali su se na projekte koji treba da dugoročno reše održivost proizvodnje, rekao je Dodik i naglasio važnost izgradnje Severnog obodnog kanala i rešavanje ekoloških pitanja.

Nakon sastanka u RiTE Gacko je potpisan sporazum vredan preko 360 miliona maraka između direktora ERS Luke Petrovića i direktora RiTE Gacko Maksima Skoka. Radi se o ugovoru o međusobnim ekonomskim odnosima i zajedničkom nastupu na tržištu el. energije. RiTE Gacko je na sebe preuzela obavezu da u naredne dve godine isporuči 3 hiljade GWh električne energije.

„Zauzvrat smo dobili novac po cenama koje smo dogovorili i one su prihvatljive za RiTE Gacko“, istakao je Skoko.

Potom je u kabinetu načelnika opštine Ognjena Milinkovića održan sastanak kojem su, osim predsednika RS i načelnika sa saradnicima, prisustvovali ministri finansija i poljoprivrede u Vladi RS Zora Vidović i Savo Minić, direktor ERS Luka Petrović, članovi menadžmenta RiTE Gacko i odbornici SNSD-a u SO Gacko.

Sastanak je trajao nešto više od sat vremena, a prema rečima glavnih aktera- Milinkovića i Dodika, bio je veoma sadržajan i važan za budućnost Gacka.

Iz Gacka je Dodik sa saradnicima otišao za Bileću gde je za popodne zakazan sastanak sa predstavnicima lokalne vlasti.

Više u tonskom prilogu: