Реконструкција водоводне и канализационе мреже у ул.Митрополита Петра Зимоњића

Из буџета општине Гацко  ове године издвојено је 220.000 КМ, за реконструкцију  водоводне и канализационе мреже у улици Митрополита Петра Зимоњића ,потврдио нам је начелник општине Огњен Милинковић.

Овим се по његовим ријечима  рјешава дугогодишњи проблем водоснабдијевања потрошача  у самом дијелу градског језгра. Водоводна мрежа је стара преко 40 година и поприлично је дотрајала,  изјавила је  в. д.директора Јавног предузећа „Водовод“, Наташа Андрић.  У оквиру ових радова  бићи ријешено и 25 индивидуалних прикључака воде и канализације и потрошачи који су тренутно прикопчани на индивидуалне септичке јаме“.

“Прикључак новопројектоване водоводне мреже предвиђен је на постојећу градску мрежу која води од Немањине улице, са водоводним шахтом у који ће бити смјештен један водомјер за ту водоводну линију. Радови теку предвиђеном динамиком, с тим да су нас успоравали неповољни временски услови. Рјешавањем овог проблема потрошачи ће имати уредније водоснабдијевање и бољу одводњу отпадних вода“, истакла је Андрић.