Гатачки стријелци успјешни на 31. Првенству РС

Јуче је у гатачкој стрељани одржано 31. Првенство РС у категорији пионира. СК „Младост“ Гацко у сарадњи са стрељачким савезом РС био је организатор такмичења на којем је учешће узело преко 50 такмичара из Републике Српске.

Генерални секретар ССРС Невен Рашић каже да су међу првим регистрованим савезима у РС. „Стрељаштво нема неку значајну позицију што се тиче финансирања, а кад су у питању резултати једини смо имали представнике из РС на двије последње Олимпијаде“, истиче Рашић.

Тренер СК „Младост“ Момир Вуковић задовољан је одзивом, а нада се и пласману својих стријелаца на једно од три прва мјеста. Истиче да су недавно пионири били први у финалном 4.колу Лиге за пионире у Теслићу.

Током такмичења разговарали смо и са младим стријелцима. Послушајте шта смо забиљежили…

Пионири и пионирке Стрељачког клуба Младост Гацко су шампиони и вице шампиони РС.

Пионири су освојили злато екипно резултатом од 509 кр. у саставу: Немања Тепавчевић 174 кр., Петар Мандић 173 кр. и Иван Пушара 162 кр. За пионире Младости су још добро гађали: Матија Пушара 139 кр., Михајло Томић 136 кр. и Милан Супић 124 кр.

Немања Тепавчевић је у појединачном пласману освојио треће мјесто, а Петар Мандић је био четврти појединачно.

У пионирској конкуренцији од седам екипа, друго мјесто је припало Геофону, а трећа је била екипа из Невесиња.

Пионирке су вицешампионке Републике Српске, а сребро су освојиле у саставу: Лана Супић 159 кр., Николина Тепавчевић 133 кр. и Василија Томић 123 кр.

Лана Супић је у појединачном пласману била пета.

Прво мјесто екипно у категорији пионирки припало је Геофону, а трећа је била екипа Гласинца из Сокоца.