Sara, Iris, Dušan i Jovan ovogodišnji članovi Predsedništva Konferencije beba u Gacku

Večeras je na trgu u Gacku održana druga Konferencija beba kojoj je prisustvovalo 36 najmađih stanovnika opštine rođenih u proteklih godinu dana. Oni su u pratnji roditelja, braće i sestara, ali i uz podršku sugrađana prostor u centru grada učinili najlepšim i najveselijim mestom.

I ove godine je izabrano tročlano predsedništvo Konferencije. Predsedavajuća je najmlađa beba- Sara Telebak koja ima samo 16 dana. Ona je preuzela mandat od Mandić Mione koja je tu funkciju nosila proteklih godinu dana.

Za člana Predsedništva je imenovana i najstarija beba Iris Bosolt koja će za sedam dana proslaviti prvi rođendan. Dušan Lalovac i Jovan Vasiljević, sa najviše braće i sestara, su takođe imenovani za članove, pa je tročlano predsedništvo u Gacku ove godine u stvari četvoročlano.

U ime suorganizatora prisutne je pozdravila Mira Koprivica, direktorica KSC-a istakavši da je ovo  sigurno najlepši događaj u okviru manifestacije Kulturno-sportsko leto i poželela da narednih godina beba bude još više.

Nakon kratke šetnje, proglašenja pobednika i uručenja poklona, na trgu je izveden i kratak zabavni program koji je otvorila Katarina Dubljević Zdravicom narodu Srpskom.

Potom su nastupili mališani iz vrtića pesmom i igrom ukrasili i ovogodišnju konferenciju beba.

Sve bebe, kao i učesnici u programu su dobili poklone.

Još da dodamo da je novčane nagrade je obezbedila Opština Gacko, a promotivni materijal Ministarstvo za porodicu RS.

Podsetićemo da je prošle godine prijavljeno 80 beba, ali je, budući da je bila prva, Konferencija beba u Gacku tada obuhvatila mališane do dve godine.

Više u tonskom prilogu: